loading...
امام جمعه
بازدید : 33 دوشنبه 29 خرداد 1391 نظرات (2)

بسم الله الرحمن الرحیم

در خطبه اول، خودم و همه شما بزرگواران نمازگزار جمعه، برادران و خواهران گرامی را به تقوای الهی و پرهیزکاری وصیت و سفارش می‏نمایم. عزیزان تقوا، تقوا، تقوا.

در میان واژه‏های اسلامی پراستعمال‏ترین واژه تقوا است و 248 بار در قرآن کریم آمده است. در نهج البلاغه و صحیفه سجادیه محور خطبه‏ها، نامه‏ها و وصایای مولایمان امیرمؤمنان حضرت علی «علیه السلام» و سیدالساجدین امام سجاد «علیه السلام» می‏باشد. در نمازجمعه بر امام جمعه و خطیب جمعه فرض و واجب است در هر دو خطبه نمازجمعه، خود و نمازگزاران را به آن سفارش نماید. خداوند به بنده و همه شما توفیق دهد تا نعمت تقوا را که راهنمای زندگی سعادتمند بشری است در وجودمان و زندگی‏مان تقویت نماید. انشاءالله

این هفته نیز با توجه به ایام ولادت با سعادت سرور زنان بهشت حضرت فاطمه زهرا «سلام الله علیها»، بحثی هر چند کوتاه راجع به جایگاه زن در اسلام و مقام و مرتبت ام ابیها فاطمه اطهر «سلام الله علیها» خواهیم داشت.

زن در جاهلیت هرگز در حد یک انسان مطرح نبود و با او مانند یک کالا برخورد می‏شد و او را معامله می‏کردند.

در نظر رومیان زن مظهر تام شیطان و در شمار ارواح موزی شمرده می‏شد و در ردیف کالا و اشیاء قرار داشت که به همدیگر هدیه می‏دادند یا مبادله می‏کردند.

در چین کمونیست، اگر دختری از مادری به دنیا می‏آمد نزدیکان به پدر طفل و مادر او تسلیت می‏گفتند و با تأسف و ترحم فوق العاده به آنها می‏نگریستند. در حالا حاضر هم به خاطر قانون یک فرزندی برخی قبل از به دنیا آمدن دختر آنرا از بین می‏برند یا پس از تولد دختر آنرا به هر نحوی که بتوانند می‏کشند.

در میان اعراب جاهلی دخترکشی رایج بود و دختر را زنده به گور می‏کردند. در چنین روزگار تاریکی آفتاب عالم افروز اسلام از افق کعبه طلوع کرد و شخصیت ضربه دیده زن را احیاء کرد و او را در جایگاه شایسته انسانی قرار داده و این از افتخارات اسلام عزیز است که شخصیت انسانی زن را به او باز گردانید و او را از لجنزار جاهلیت به گلستان معطر اسلام ناب هدایت کرد.

پیامبر بزرگوار اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله «صلی الله علیه و آله و سلم» برای مبارزه با تحقیر شخصیت زنان، تکریم فوق العاده از آنان به عمل آورده و وقتی به حضرتش خبر دادند که خداوند به شما دختری(حضرت فاطمه زهراء «سلام الله علیها») عطاء فرموده است، آثار ناخشنودی در چهره بعضی از یارانش ظاهر شد، گویی هنوز رسوبات افکار جاهلیت از ذهن آنها پاک نشده است، پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله و سلم» فرمود: مَا لَكُمْ رَيْحَانَةٌ أَشَمُّهَا وَ رِزْقُهَا عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَل؛  (فاطمه من) ريحانه‏اى است كه او را مى‏بويم، و روزى او با خدا است(ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، صفحه 302)

در روایت دیگری پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله و سلم» فرمود: بهترین فرزندان شما دخترانند.

لذا امام راحل «قدس سره» روز ولایت با سعادت فاطمه زهرا «سلام الله علیها» را روز زن و مادر نامگذاری کردند چون حضرتش زن و مادر نمونه در تاریخ هستند.

 

 

بازدید : 23 جمعه 26 خرداد 1391 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

بندگان مخلص خداوند، نمازگزاران بزرگوار جمعه، برادران و خواهران گرامی همه شما و خودم را به تقوای الهی وصیت و سفارش می‏نمایم.

عزیزان تقوا جرأت و شجاعت است، تقوا مصونیت و قدرت است، تقوا استحکام بنیه‏های حفاظت و نگهداری از خویشتن و پی‏ریزی پایه‏های مستحکم اعتقادی و ایمان به ارزش‏ها و آرمان‏ها است. امید است خداوند حکیم و کریم چنین تقوایی را به همه ما عنایت فرماید انشاءالله.

به خاطر روز و هفته معلم ادامه بحث اصول اخلاقی و شیوه رفتاری ائمه هدی «علیهم السلام» را کنار می‏گذاریم و به دلیل ایام سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری «رحمه الله»، حاصل عمر و پاره تن حضرت امام «قدس سره» به بیان اندیشه‏ها و آثار این علامه گرانقدر می‏پردازیم.

قال الله تبارک و تعالی: « مِنَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى‏ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْديلاً؛ در ميان مؤمنان مردانى هستند كه بر سر عهدى كه با خدا بستند صادقانه ايستاده‏اند؛ بعضى پيمان خود را به آخر بردند(و در راه او شربت شهادت نوشيدند)، و بعضى ديگر در انتظارند؛ و هرگز تغيير و تبديلى در عهد و پيمان خود ندادند.(احزاب/ 23)

در طول تاریخ زندگی بشر چهره‏های درخشانی ظهور کردند که همچون مشعل‏هایی فروزان فراراه زندگی بشر را روشن ساختند و آنان را بسوی اهداف متعالی رهنمون ساختند.

مردان بزرگی که در تاریخ بپا خواستند و با گام‏های استوار خود مسیر تکامل را هموار ساختند و از گردنه‏های هول‏انگیز و نفس‏گیر آن بالا رفتند تا پرچم کرامت و عزّت انسانی را برفراز قله‏های دانش، ایمان و عقیده به اهتزاز درآورند. آشنایی با شیوه زندگی این انسان‏های بزرگ انسان را در پیمودن راه کمال و فضیلت علاقمند و مصمّم می‏سازد و پویندگان طریق انسانیت را همتی بلند می‏بخشد و راه سلوک خالصانه را به آنها می‏آموزد.

عزیزان این را بدانید در بینش اسلامی شناخت سیره رهبران الهی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

استاد بزرگوار شهید مرتضی مطهری «رحمه الله» از مردان نادر تاریخ است که علم، حکمت و عرفان را با هم آمیخت و از خویش چهره‏ای نورانی و تابناک برای جامعه ظلمت زده زمان خود ساخت و هر جا که قدم گذاشت مشعلی برافروخت و افق تاریخ اندیشه‏ها را روشنی بخشید. شناخت ابعاد شخصیت این انسان والا و اندیشمند بزرگ برای ملت ما و همه ملت‏های مسلمان سازنده و حرکت آفرین است.

 

 

 

بازدید : 29 سه شنبه 23 خرداد 1391 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

بندگان خوب و شایسته خداوند، برادران و خواهران عزیز نمازگزار جمعه، همه شما بزرگواران و خودم را توصیه و وصیت می‏کنم به تقوای الهی و پرهیزکاری.

هر جا تقوا حاصل شود الطاف خاص و عنایات ویژه حضرت حق شامل حامل بنده متقی خواهد شد و آرزو می‏کنم چنین تقوایی را خداوند نصیب من و شما عنایت فرماید. انشاءالله

با توجه به اینکه ایام متعلق به بی‏بی دنیا و آخرت حضرت فاطمه زهرا «سلام الله علیها» است(فاطمیه دوم) و چهارشنبه سالروز شهادت آن بانوی بزرگ اسلام بود، بحثی هر چند کوتاه درباره فضائل و مناقب فاطمه اطهر خواهیم داشت.

حضرت فاطمه «سلام الله علیها» از نظر زندگی مادی و بشری چون دیگران است؛ اما از جنبه معنوی به جایگاهی رسید که شناخت تمام ابعاد شخصیتی آن بزرگوار بسیار دشوار و دست‏یابی به همه جهات ایشان برای ما دست یافتنی نیست. انسان از اینکه یک زن در این سن و سال کم و اندک به این همه فضیلت رسیده و چنین مقام، شخصیت و کمال را کسب کرده، که بسیاری از رسیدن به آن ناتوان هستند متحیر می‏شود. آن حضرت تمام این مقامات را در اثر بندگی و توجه به خداوند و شناخت و معرفت حضرت حق به دست آورد، که مقامی بس عظیم است.

در این خطبه به برخی از فضائل و مناقب آن حضرت می‏پردازم باشد که از زندگی آن بانوی بزرگوار الگو و سرمشق بگیریم.

1-    مقام حضرت:

پیامبر اعظم «صلی الله علیه و آله و سلم» فرمودند: ابْنَتِي فَاطِمَةُ فَإِنَّهَا سَيِّدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ ...؛ دخترم فاطمه همانا او بزرگ زنان جهانيان است از اولين و آخرين ...(إرشاد القلوب إلى الصواب، جلد 2، صفحه 295)

فَاطِمَةُ سَيِّدَةَ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّه؛  فاطمه بانوى زنان اهل بهشتى است.(الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، جلد 1، صفحه 37

 

بازدید : 20 چهارشنبه 27 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

بندگان شایسته خداوند، مؤمنین و مؤمنات، نمازگزاران عزیر جمعه، همه شما بزرگواران و خودم را به تقوای الهی و پرهیزکاری وصیت و سفارش می‎‏کنم.

تقوا مایه‏ای است که انسان با آن جان می‏گیرد و سرمایه‏ای است که بیش از هر سرمایه‏ای دشمن دارد. بی تقوایی انسان را به هلاکت می‏کشاند. بشر امروز در نتیجه بی تقوایی کارش به جایی رسیده که کاسه زهر را دوا و شفای خود می‏پندارد. خداوند عاقبت همه ما را ختم به خیر فرماید و ما را از نفس اماره و شرّ شیطان حفظ فرماید. انشاءالله

سلسله بحث‏مان را در اصل نهم در اصول اخلاقی و شیوه رفتاری ائمه هدی «علیهم السلام» در بحث بهداشت و درمان و رعایت نظافت و بهداشت در حفظ صحّت و سلامت انسان‏ها ادامه می‏دهم. بحث امروز ما نمونه‏هایی از دستورات طبّی و بهداشتی امامان معصومان شیعه «علیهم السلام» است.

از آنجا که ائمه معصومین «علیهم السلام» به سلامتی و بهداشت فردی و اجتماعی اهمیت زیادی می‏دادند. در این راستا برای حفظ سلامتی و رعایت بهداشت و پرهیز از عوامل بیماری‏زا، دستورات مفید و کامل را به پیروان خود ارائه می‏کردند که بخشی از آنها به صورت کتاب‏هایی مانند طبّ الائمه، طبّ الامام الصادق، طبّ الرضا و طبّ النبی درآمده است. به عنوان نمونه به چند دستور و سفارش لازم ائمه هدی «علیهم السلام» توجه شما را جلب می‏نمایم.


اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2
  • بازدید ماه : 6
  • بازدید سال : 45
  • بازدید کلی : 1,463
  • کدهای اختصاصی